Love Tulip

Another reveal from Latitudequilts:
When I put out this challenge, I called it maybe trite but when I started working on it, it really ended up as a challenge for me. While I was looking in my sketchbooks, and my heart for ideas, I came across a journal-quilt I made last year. It was worked with spraying through stencils with some tulips. And I really love tulips with their many shapes patterns and colours. And not to forget it’s history. The first tulip in Norway, bloomed in the garden of an old pharmacy here in the center of Bergen more than 400 years ago.
So I had an idea, but how to interpret it. By spraying and stenciling I managed to get a piece of cloth I liked, but I also needed a focus. I went to one of my other great love: Letters, in all it’s sizes and fonts. And how they can be decorative as well as have a meaning. So I stenciled a big L on top of it all and put the rest of the letters for love as a decoration on it. I hand quilted the visible tulips, machine-quilted the background and appliqued a photo-transfer of a tulip from my garden as a finishing touch.

And some close-ups:

Vi har hatt nok en avsløring av våre utfordringer med Latitudequilts.:


Da jeg ga denne utfordringen – LOVE – kalte jeg den triviell, men etter å ha arbeidet med den, ble det virkelig en utfordring. Mens jeg søkte i skissebøkene mine , og i hjertet, etter inspirasjon, kom jeg over en Journalquilt jeg lagde i fjor. Den var gjort ved å spraye gjennom stensiler av noen tulipaner. Og jeg elsker virkelig tulipaner med deres mange former og farger. For ikke å snakke om historien dens. Den første tulipanen som kom til Norge, bliomstret i hagen til Svanapoteket i Bergen for mer enn 400 år siden.
Så, jeg hadde en ide, men hvordan tolke den? Ved å spraye og rulle med stensilene mine, fikk jeg et stykke stoff jeg likte. Men jeg manglet fokus. Jeg gikk til en annen av mine lidenskaper, bokstaver i alle deres størrelser og fonter, og hvordan de kan være dekorative så vel som ha mening. Så jeg stensilerte en stor L og antydet resten av bokstavene som en del av utformingen. Jeg håndsydde de synlige tulipanene, frihåndsquiltet bakgrunnen og aplikerte en foto-transfer av en tulipan fra hagen min som en siste finish.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.