November is come and gone too quickly. And it ended with revealing our last challenge with Latitudequilts, Escape. At first glance, this was an interesting theme. But, when I started working with it, I had problems how to solve it as a quilt. I decided to go abstract, focusing on this:
Escape = an act of breaking free from confinement or control.
We live in a world where, in certain environments, being «out of the box» is not always a good thing. You have to fit in. So, I’ve tried to show this by breaking it all down to squares – in rows – with military precision, except for the one escaping and blooming. Because these people are sometimes regarded like a weed, like a dandelion. They are strong, beautiful, full of colour, they have freed themselves from the rules of the garden and pop up wherever they want! 


And a close up:November har gått altfor fort, og den sluttet med presentasjonen av vår siste utfordring, Escape. Ved første øyekast virket dette som et spennende tema, men etter hvert fikk jeg problemer med å løse det som en quilt. Så jeg bestemte meg for å gå abstrakt, med fokus på definisjonen:
Flukt = å bryte fri fra fangenskap eller kontroll.
Vi lever i en verden der, i visse miljøer, det å være annerledes ikke alltid er av det gode. Vi må passe inn for enhver pris. Så, jeg prøvde å bryte det hele ned til firkanter – på rekke – med militær presisjon, med untak av en som bryter ut og blomstrer. Disse menneskene blir ofte sett på som ugress, som en løvetann. De er sterk, vakker og full av farge, de har frigitt seg fra hagens regelverk og dukker opp der de har lyst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.